Theatervoorstelling ‘Sleep No More’

Ter voorbereiding van de VS-tournee was Rosa Arnold (Ragazze Quartet) in mei 2017 in New York. Een vriendin tipte haar om de voorstelling Sleep No More te gaan zien. Dit was voor Rosa een onvergetelijke ervaring, iets wat ze nog nooit eerder had meegemaakt. Het was zó inspirerend dat ze deze ervaring heel graag opnieuw wil ondergaan met u en de andere Ragazze wil delen.” 
Over de voorstelling

‘MacBeth in een hotel’

Sleep No More is de vermaarde en bejubelde locatievoorstelling van het Britse theatergezelschap Punchdrunk, voornamelijk gebaseerd op Shakespeare’s MacBeth en geïnspireerd op verschillende films noir van vooral Hitchcock. De voorstelling, die al loopt sinds 2011, vertelt het verhaal van Macbeth, ontdaan van vrijwel alle gesproken woord, in het halfverlichte, jaren dertig-stijl McKittrick Hotel. Dit ‘hotel’ is eigenlijk een rij oude pakhuizen in de wijk Chelsea in Manhattan, omgebouwd tot een hotel-achtige voorstellingsruimte.

Sleep No More  wordt beschouwd als ‘promenadetheater’, waarin publiek individueel, in eigen tempo, door verschillende theatrale ruimtes wandelt. Het is absoluut géén soort spookhuis-attractie, hoewel je ineens kan worden verrast door fel licht, rook, lasers of naakte spelers en de kans bestaat dat je van de rest van de groep gescheiden raakt. Maar in de email, die je als bezoeker vooraf ontvangt, wordt ook aangeraden de voorstelling in je eentje te ondergaan voor een ‘intens psychologische uitwerking’…